ZIN NU 11.00

Desire Lush ZIN Primitivo Puglia PasquaZin, Zin... Zodra je de dop open maakt van deze rode wijn krijg je er vanzelf zin in! Een prachtige wijn uit Puglia van wijnhuis Pasqua, en het is direct hun top wijn, echt het neusje van de zalm. Het begint allemaal in de oude wijngaard in Puglia, de oude dikke stammen geven een prachtige oogst van de Primitivo druif. Maar dat gaat niet vanzelf, de omstandigheden moeten fantastisch zijn. Nou dat is zo, met veel zonneschijn rijpen de Primitivo druiven zeer geleidelijk en krijgen veel krachtige smaken. De frisse wind die door de wijngaarden waait geeft de druiven verkoeling en draagt bij aan de evenwichtige rijping van de Primitivo druiven.


De Baccolo Bianco

is gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven, hierdoor wordt de wijn voller en rijper van smaak. Een mooie aromatische wijn met duidelijke geuren van vers gemaaid gras, groene appeltjes en ananas. De smaken zijn fris en licht kruidig. Een heerlijke goed doordrinkbare wijn.

Lekker bij:
Anti-pasti, groene asperges, frisse salades en schaal- /schelpdieren.

Baccolo 8.00

Baccolo Rood

De wijn

Deze wijn is gemaakt uit een fantastische blend van Merlot en Corvina. De combinatie van deze druiven zorgt voor een bijzonder volle, fruitige wijn. Je hoeft alleen aan de wijn te ruiken om te ontdekken hoe veel rijp, rood fruit in zich heeft. De wijn heeft daarnaast een fantastisch bordeauxrode kleur en een lange, volle afdronk.

Regio

De druiven voor deze wijn komen allemaal uit de Italiaanse wijnregio Veneto. Dit is een noordelijk gelegen regio waar veel hoge kwaliteitswijnen vandaan komen. Dit komt onder andere doordat Veneto door de Aplen wordt beschermd tegen koude lucht uit Noord-Europa.

Wijn en eten

Wij adviseren deze Italiaanse wijn te drinken bij een pasta met rode saus of pizza.

8.00 Euro

11,50

Deze wijn Passimento 'Roméo & Juliet' is een verwijzing naar de gelijknamige Opera die in de beroemde Arena van Verona wordt opgevoerd. Hij is afkomstig uit de heuvels van Valpantena in het Valpolicella gebied. De naam Passimento refereert aan de traditionele methode om Amarone te maken: gebruikmakend van ingedroogde druiven. Na de oogst vindt gedurende 1 maand de indroging van de druiven plaats in houten kratten. Het resultaat is een toename aan concentraat. Na de vinificatie volgt 3 maanden rijping in eiken vaten. De geur is die van intens rood fruit en kruidige tonen. In de smaak zijn zachte tannines en hij heeft een soepele afdronk.

Wijn en eten

De Pasqua Passimento Rosso, Romeo & Juliet smaakt heerlijk bij rood vleesgerechten, wild en rijpe karde kazen.